2011. május 31., kedd

Érszegi Géza: Veszprém város okmánytára - Jelenlegi ára: 3 130 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Veszprém város okmánytáraA könyv listaára: 3818 Ft. Leírás:
A veszprémi egyházmegye múltját dokumentumok tükrében feltáró helytörténeti sorozatban három évvel ezelőtt jelent meg Veszprém város okmánytára (200804110), Gutheil Jenő (1887-1963) székesegyházi kanonok, káptalani levéltáros fél évszázadon át kéziratban heverő forráskiadványa. A több mint kétszáz oklevél teljes szövegét közreadó kiadvány pótkötetében Érszegi Géza és Solymosi László levéltárosok folytatják elődjük munkáját. Az újabb háromszáz, 1000 és 1526 között keletkezett veszprémi vonatkozású oklevél teljes szövegét tartalmazó munka összeállítói két irányban bővítették a korábbi kötet anyagát. Egyrészt a kutatást az érseki és a káptalani magánlevéltár anyagán túlra is kiterjesztve más egyházi és világi gyűjtemények anyagával, illetve csak nemrégiben újra felfedezett oklevelekkel egészítik ki az előző kötetet. Másrészt a gyűjtést kiterjesztették a szűk értelemben vett középkori Veszprémen túl, a város újkori határain belül fekvő egykori középkori településekre vonatkozóan is. Az oklevélközlésekben a sorszámot követi a keltezés, majd egy rövid fejregeszta és az oklevél leírása olvasható. Ezután következik a dokumentum szövege betűhív átírásban, jegyzetekkel kísérve. A Gutheil Jenő munkájával szerves egységet alkotó, a püspöki székhely középkori történetére nézve elsőrendű fontosságú, a kutatók számára értékes kiadványt terjedelmes név- és tárgymutató, végül pedig kihajtható mellékletként a középkori Veszprémet ábrázoló térképmelléklet zárja le. ISBN: 978-963-06-5321-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 130 Ft

Az aukció vége: 2011-06-01 19:39
. Érszegi Géza: Veszprém város okmánytára - Jelenlegi ára: 3 130 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése